Turbūt kiekvienas yra gavęs tokį ar panašų pranešimą ant savo puslapio sienos. NESPAUSKITE NUORODOS!


Žinutė, jog puslapis bus blokuojamas Facebook’o priverčia sunerimti ir norisi spausti bet kurią nuorodą, kad tik jo neblokuotų, bet


tai ne Facebook’as Jums rašo, nes Facebook’as nežymi Jūsų žinutėse, nerašo Jums ant sienos ir t.t.


Įprasta veiksmų seka yra apie tokį atvejį pranešti (report) Facebook’ui ir toliau ramiai gyventi, bet ką daryti, jeigu paspaudėte ant nuorodos?


Dažniausiai paspaudus ant nuorodos žmonės praranda savo Facebook puslapius ir yra prijungiami prie nežinomų puslapių iš, tarkime, Indijos, bet tai nėra didžiausia problema… Nuorodos paspaudimas prie Jūsų reklamos paskyros (ads manager) prideda naują vartotoją, kuris turi visas teises reklamuotis naudojantis Jūsų sąskaita. Ar jis taip ir padaro? Žinoma. Turbūt tolimesnė įvykių seka kaip ir aiški… Ką daryti praradus savo pinigus?


Pirma, blokuokite savo banko kortelę


Antra, spauskite ČIA ir pasižiūrėkite ar nesate prisijungę ne su savo įrenginiais ir keistose lokacijose, pasikeiskite savo slaptažodį ir įsijunkite TWO-FACTOR AUTHENTICATION.


Trečia, spauskite ČIA ir pasižiūrėkite ar prie AD ACCOUNT ROLES nėra prijungtų nežinomų žmonių (žr. apačioje):





Ketvirta, rašykite į Facebook klientų aptarnavimo centrą ir išdėstykite, kas nutiko. Kaip tai padaryti rasite ČIA

Istorijos moralas. Paskyros pavogimo atvejais Facebook’as ištiria Jūsų situaciją ir savaitės bėgyje pinigus grąžina! Bet kuriuo atveju, situacija padėtis nėra maloni, todėl venkite spausti neaiškios kilmės nuorodas!